ETV Foorumi debüüt ja TÜ rektoridebatt

Eile käisin esimest korda mitte ainult Foorumi saates, vaid üldse sellise debatiformaadiga telesaates osalemas. Hetkel ei ole aega, et pikemalt sellest kogemusest kirjutada (hiljem ehk täiendan postitust), kuid niipalju ütlen kohe ära, et oli üllatavalt meeldiv saatevorm, kus arutelu läks üsna kiiresti sisukaks.

Naljakas on iseennast tsiteerida, aga ERR korjas eilsest üles just selle kõige olulisema, mida saatesse ütlema läksin (harituse puuduse kohta ülikoolihariduses ning ülikooli rolli kohta ühiskonna tervikuna hoomatavamaks muutmises inimeste jaoks):

“Kui parafraseerida Valdur Mikitat, et puid nad tunnevad väga hästi ja järjest paremini, aga metsa väärtusest saavad järjest vähem aru. See on mure. See on põhimõtteline mure. Häda on selles, et mitte ainult tudengid ei saa metsa väärtusest järjest vähem aru, vaid ülikoolis pole hoomatavat tunnet sellest tervikust, mis see mets on, ühiskonnas tervikuna pole seda hoomatavat tunnet, mis see mets on.”

“Ja maailma muutmise kohta – muidugi, tudengid peaksid maailma muutma, tudengid on meie peamine panus ühiskonda, aga enne maailma muutmist on vaja maailmast aru saada.”

Debatti ennast saab järelvaadata siit.
Debatti kajastasid muuseas ka ERR, Õhtuleht, Delfi.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s